Wednesday, December 2, 2009

KEK LAPIS LA NINA

KEK LAPIS LA NINA

Bahan-bahannya :
25 biji kuning telur
4 biji putih telur
350 gm gula halus
300 gm tepung hong kong
450 gm mentega
½ tin susu pekat
½ botol kecil horlick
1 sudu makan ovalet
Pewarna kuning / hijau / coklat
Acuan tekan berbentuk zig zag

Cara membuatnya :

1. Mentega dipukul hingga putih.
2. Pukul telur, gula dan ovalet sampai kembang
3. Masukkan susu dan horlick
4. Akhir sekali masukkan mentega ke dalam adunan telur tadi.
5. Bahagi warna coklat / hijau / kuning.
6. Bagi setiap lapisan masukkan sebanyak 5 sudu makan.
7. Bila masak tekan dengan acuan zig zag.
8. Buatlah proses ini sampai habis berlapis-lapis.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

freecake recipes @kuih-muih   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP